Να δοθεί η δυνατότητα σε δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022 που απορρίφθηκαν, να κάνουν ενστάσεις επανεξέτασης

Καταθέσαμε ερώτηση προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, αναφορικά με τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022 που έμειναν εκτός, λόγω αστοχίας του συστήματος, με τη συνυπογραφή 44 Βουλευτών του #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αν και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για το Πάσχα του 2022 σε ευάλωτους συνταξιούχους, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού ρυθμίστηκαν με συγκεκριμένες διατάξεις, πολλοί από τους πολίτες, που πληρούσαν τα κριτήρια των ανωτέρω διατάξεων, έμειναν εκτός ενίσχυσης, πιθανότατα λόγω αστοχιών του συστήματος, καθώς πρόκειται για μία αυτοματοποιημένη διαδικασία της σχετικής πλατφόρμας.

Στην αντίστοιχη διαδικασία, μετά την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των περασμένων Χριστουγέννων, δόθηκε η δυνατότητα σε όσους πολίτες δεν την έλαβαν, παρά το γεγονός ότι πληρούσαν τα κριτήρια, να υποβάλλουν ένσταση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς τελικά να δικαιωθούν και να λάβουν την ενίσχυση.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια αντίστοιχη περίοδος ενστάσεων για δικαιούχους που έμειναν εκτός έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το Πάσχα του 2022, παρότι πληρούσαν τα κριτήρια.

Είναι απαράδεκτο, τις συνέπειες των αστοχιών του συστήματος να τις χρεώνεται ο εκάστοτε πολίτης, ιδίως σε περιόδους σαν αυτή, που η ενεργειακή κρίση και οι υπέρογκες αυξήσεις που σημειώνονται πλέον σε υπηρεσίες και αγαθά πρώτης ανάγκης έχουν γονατίσει τους πολίτες, πολλώ δε μάλλον τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οποιαδήποτε ενίσχυση είναι χρήσιμη για ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Δεδομένων των παραπάνω ζητάμε να ενημερωθούμε αν θα δοθεί δυνατότητα ενστάσεων, ώστε να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις πολιτών που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις, δεν κατέστησαν δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.