Να δοθεί η απαιτούμενη παράταση προθεσμιών αντιρρήσεων, ώστε να κυρωθούν σωστά οι δασικοί χάρτες

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την παράταση προθεσμιών για τους δασικούς χάρτες, καταθέτοντας με τη συνυπογραφή των βουλευτών Κρήτης του #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (Π.Ε.Δ. Κρήτης).

Σύμφωνα με την επιστολή, η καθυστέρηση στην έκδοση των αναμενόμενων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, καθώς και στην ψήφιση των αναγκαίων Νομοθετικών Ρυθμίσεων, όπως και η μόλις πρόσφατα ανάρτηση των αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών, δεν έδωσαν τον αναγκαίο χρόνο στους χιλιάδες πολίτες να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αντιρρήσεις τους.

Για τους λόγους αυτούς, αν και είναι επιτακτική η έγκαιρη κύρωση των δασικών χαρτών, είναι αναγκαία τόσο την παράταση των προθεσμιών για την άσκηση αντιρρήσεων, όσο και την άμεση συγκρότηση όλων των προβλεπομένων από το Νόμο Συμβουλίων Ιδιοκτησίας Δασών, των Επιτροπών Αντιρρήσεων, καθώς και κάθε άλλης απαιτούμενης θεσμικής παρέμβασης που θα διευκολύνει στην διεκπεραίωση του τεράστιου αναμενόμενου έργου που προκύπτει από τις εν λόγω διαδικασίες, σύμφωνα με την Π.Ε.Δ. Κρήτης.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και να ενημερωθούμε για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.