Να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ με κάλυψη με το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το θέμα των εφημεριών της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με τη συνυπογραφή ακόμα 21 βουλευτών του #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των νησιών του νοτίου Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στα Δωδεκάνησα.

Παρά το εύρος της γεωγραφικής κάλυψης, τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων για στελέχωση της κλινικής, αλλά και τις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις για το θέμα, η πιο πρόσφατη τέλη Απριλίου, η Παιδοψυχιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου είναι πλέον σε οριακό σημείο και δίνεται αγώνας για να παραμείνει ανοιχτή, σύμφωνα με τους εργαζομένους.

Απόδειξη της δραματικής αυτής κατάστασης είναι ότι στην εφημερία της Πέμπτης 16/6/22, δεν υπήρχε παιδοψυχίατρος.

Η κλινική λειτουργεί με μόλις τρεις παιδοψυχιάτρους και εφημερεύει καθημερινά, κάτι το οποίο χωρίς επαρκή στελέχωση, επιτυγχάνεται λόγω της προσωπικής υπέρβασης του προσωπικού. Είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες θέσεις (ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι), και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό που σήμερα παραμένει με συμβάσεις.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της κλινικής, κα Μπάστα, οι ιατροί της παιδοψυχιατρικής, ζήτησαν βοήθεια από συναδέλφους του Βενιζελείου νοσοκομείου, ώστε στις ημέρες γενικής εφημερίας του, τις μισές ημέρες του μήνα, να εξετάζονται παιδοψυχιατρικά περιστατικά και μόνο τα επείγοντα να αποστέλλονται στο ΠΑΓΝΗ. Αυτό όμως δεν μπορεί παρά να είναι μια προσωρινή, λύση ανάγκης.

Το περιστατικό της Πέμπτης 16/6/22, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί, καθώς είναι αδιανόητο η κλινική να εφημερεύει απουσία ιατρού. Το πρόβλημα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, καθώς η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ καλύπτει όλη την Περιφέρεια Κρήτης και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει η κλινική να στελεχωθεί με ιατρικό και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό που σήμερα παραμένει με συμβάσεις.

Ζητάμε να ενημερωθούμε από τον αρμόδιο Υπουργό, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την κάλυψη της Κλινικής με το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία της.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.