Να διασφαλίσει η Κυβέρνηση την συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων που φοιτούν σε Ουκρανία και Ρωσία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διασφάλιση της συνέχισης των σπουδών των Ελλήνων που φοιτούν στην Ουκρανία και τη Ρωσία, προχώρησαν 51 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, του τομεάρχη Παιδείας, Νίκου Φίλη και του τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, η εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τεραστίων διαστάσεων καταστροφές, με τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και μέρες να έχουν στοιχίσει, μέχρι στιγμής, εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού λαού στην προσφυγιά, όπως επίσης και πολλούς διαμένοντες σε εμπόλεμες περιοχές, μεταξύ αυτών και Ελλήνων.Οι Έλληνες που φοιτούν στην Ουκρανία αναγκάστηκαν και αυτοί με τη σειρά τους, να εγκαταλείψουν την χώρα, μη γνωρίζοντας φυσικά τι θα συμβεί με την συνέχιση των σπουδών τους.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι και οι Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, καθώς ο αποκλεισμός των ρωσικών τραπεζών από το Διατραπεζικό Σύστημα SWIFT, προκαλεί αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων στα χρήματα τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαβίωσή τους και τη συνέχιση των σπουδών τους.

Επειδή, είναι άγνωστο πότε θα τερματιστούν οι πολεμικές συγκρούσεις και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει με κάθε δυνατό τρόπο για την ομαλή συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών σε Ουκρανία και Ρωσία, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό αν σκοπεύει να διασφαλίσει τη συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων που φοιτούν στην Ουκρανία και τη Ρωσία και αν ναι, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί προς τον σκοπό αυτό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.