Να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Πόμπιας

Την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Πόμπιας, κάποιες από τις οποίες λήγουν από 6 έως και 14 Απριλίου, ζητάμε ως βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΠΕΠ Πόμπιας.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. πρωτ. οικ.233/26-02-2019 ανακοίνωση της υπ’ αριθ. ΣΟΧ3/2019, προσλήφθηκαν στα πλαίσια της αντιμετώπισης απρόβλεπτων ή επειγόντων περιστατικών, για τις ανάγκες σίτισης και εστίασης, 4 εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν από 6 έως και 14/04/2021. Ακολουθούν και άλλες συμβάσεις που λήγουν τον επόμενο μήνα.

Το Υπουργείο Εργασίας γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στα προνοιακά ιδρύματα εδώ και πολύ καιρό και ενώ όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι, το αρμόδιο Υπουργείο είχε δεσμευτεί για την ανανέωση των συμβάσεων, εν τούτοις δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη του, τα αιτήματα των εργαζομένων για άμεση ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν, αλλά και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που είναι αναγκαίες για ένα ποιοτικό προνοιακό σύστημα. Επιπλέον, τον καλούν να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να μην διακυβευτεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ενοίκους του ιδρύματος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι παιδιά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.