Από την συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στο Υπουργείο Εσωτερικών

Νέες χρηματοδοτήσεις του “ΦιλόΔημος” σε Ηράκλειο και Λασίθι

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση είχαν οι Βουλευτές Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης και Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης την Τετάρτη 27/2/2019 στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κύρκος Αθανάσιος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι καταστροφές που έγιναν στην Κρήτη από την τελευταία κακοκαιρία, οι βελτιώσεις στον νομό Κλεισθένη σχετικά με την εκλογική διαδικασία, για τις οποίες έχει δεσμευθεί το υπουργείο με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή καθώς και η χρηματοδότηση των Δήμων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι ενέκρινε χρηματοδοτήσεις 50.000 ευρώ για τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και 200.000 ευρώ για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας για την προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές που ορίζει το νέο Προεδρικό Διάταγμα, με στόχο την απρόσκοπτη και ασφαλή φιλοξενία των παιδιών.

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης έθεσε το θέμα χρηματοδότησης του αποχετευτικού δικτύου στην Αμμουδάρα Αγίου Νικολάου, πρόταση που έχει υποβάλλει η ΔΕΥΑΝ και ζήτησε την επίσπευση της.

Ενημερώθηκε επίσης για την έγκριση χρηματοδότησης στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ύψους 3.714.017 ευρώ για «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών των δικτύων Ύδρευσης Οροπεδίου Λασιθίου.»

Με την χρηματοδότηση αυτή αλλά και τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί και αναμένεται να εγκριθούν η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομό Λασιθίου, μόνο από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια Ευρώ.

Αποτελεί σημαντική χρηματοδότηση για έργα υποδομών που συμβάλουν στην στην ποιότητα ζωής και αφορούν την Ύδρευση, Αποχέτευση, Δημοτικά κτήρια, σχολική στέγη Αθλητικές υποδομές Αγροτική οδοποιία κλπ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.