Με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στο #Αρκαλοχώρι, συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου και κατοίκους, των οποίων οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Κόσμος απογοητευμένος αλλά και αγανακτισμένος μετά την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που τους καλεί να επιλέξουν ποια από τις ιδιοκτησίες τους θα αποζημιωθεί, γεγονός που τους υποχρεώνει να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν λάβει για τις επιπλέον τη μία ιδιοκτησία τους.

Κατά την περιοδεία μας στο Αρκαλοχώρι, συναντήσαμε και μαθητές του ΓΕΛ Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως “άστεγοι” μαθητές. Επισκεφθήκαμε το μισογκρεμισμένο Χουμέρι, που οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν και ζητούν τη στήριξη της πολιτείας ώστε να μην μεταναστεύσουν.

Περπατήσαμε τους δρόμους των Μελεσών, όπου κατοικίες υπέστησαν σημαντικές φθορές.Τέλος, συμμετείχαμε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους του νομού Ηρακλείου και του Οροπεδίου Λασιθίου, οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τις φθορές που έχουν υπάρξει και ζητούν τη στήριξη της πολιτείας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η σεισμική ακολουθία.

Ο Αλέξης #Τσίπρας ζήτησε:

1. Εισόδημα έκτακτης ανάγκης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που σταμάτησαν τη λειτουργία τους

2. Άμεσα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τους σεισμόπληκτους

3. Να υπάρξει μέριμνα για τους μαθητές, ιδιαίτερα της Γ’ Λυκείου, καθώς όλες οι σχολικές μονάδες υπέστησαν μη αναστρέψιμες ζημιές

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός, ένα ολιστικό σχέδιο ανοικοδόμησης οικισμών. Κανένας οικισμός δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί στην τύχη του και να ερημώσει.#σεισμός

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.