Με έγγραφο εξπρές κλείνουν τον ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο

Μέχρι την Δευτέρα θα πρέπει να έχει παραδοθεί το κτίριο – Δεν θα το αφήσουμε έτσι, λένε οι εργαζόμενοι

Μέσα σ’ ένα βράδυ καταργείται ο ΕΟΠΥΥ καθώς με ένα έγγραφο εξπρες που έφτασε σήμερα στα χέρια του διευθυντή του Οργανισμού, Κώστα Τερζάκη αναφέρεται ότι μπαίνει “λουκέτο” στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου.

“Σήμερα το πρωί πήρα ένα επείγον έγγραφο όπου έλεγε ότι πρέπει να παραδώσω τη νομαρχιακή μονάδα υγείας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηρακλείου. Η προθεσμία λοιπόν αρχίζει από σήμερα το πρωί και μέχρι την Δευτέρα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η παράδοση του κτιρίου”, επεσήμανε στο cretalive, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κώστας Τερζάκης αναφέροντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες καθώς έχει βάλει μία επιτροπή να καταγράψει ακριβώς τί υπάρχει στο κατάστημα του ΕΟΠΥΥ ώστε την Δευτέρα να κάνει την παράδοση στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

“Σ’ ένα βράδυ καταργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο”, αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης που από την είδηση του επείγοντος εγγράφου βρέθηκε στον χώρο του Οργανισμού.

“Βλέπουμε ότι κλείνει μία υγειονομική υπηρεσία. Ωστόσο το κτίριο που ζητά η Πολιτεία να παραδοθεί είναι ένα κτίριο που έχει παραχωρηθεί στον ΕΟΠΥΥ από το ΙΚΑ”, επεσήμανε ο κ. Βαρδάκης.

Εν τω μεταξύ, καμία ενημέρωση ούτε για διαθεσιμότητα ούτε για απόλυση, δεν έχουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, για την απόφαση – συνέπεια του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίστηκε μεν την Τρίτη δεν έχει δε, δημοσιευτεί ακόμη σε ΦΕΚ.

“Από τη στιγμή που θα έρθει το χαρτί του ΦΕΚ τότε θα μπούμε σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε”, δηλώνει η πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, Αφροδίτη Παπαντωνάκη και συνεχίζει: “Εμείς θα το παλέψουμε όμως ακόμα και με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας”.

Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.cretalive.gr/crete/view/me-eggrafo-ejpres-kleinoun-ton-eopuu-sto-hrakleio/142511

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.