Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την απεργία – Φόρτωσαν κόσμο τα τουριστικά λεωφορεία

Μαραθώνιες αποδεικνύονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων που απο νωρίς το πρωί της Παρασκευής διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο την απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου διήρκεσε περισσότερες δυο ώρες με τη συμμετοχή του ΕΚΗ, του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου και του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως διαφαίνεται οι διαπραγματεύσεις οδεύουν σε συμφωνία με τους οδηγούς των λεωφορείων να κάνουν ένα βήμα πίσω αφήνοντας τα λεωφορεία να φορτώσουν τουρίστες. Οι οδηγοί αποχώρησαν από το αεροδρόμιο ενώ αναμενεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν ωστόσο το κλίμα ήταν θετικό για συμφωνία με βάση όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση.

Νωρίτερα όπως έγραψε το Cretalive, οι απεργία των οδηγών ξεκίνησε με παρουσία των ΜΑΤ στο αεροδρόμιο ενώ προκλήθηκε ένταση, καθώς η απεργία τους κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική με απόφαση του δικαστηρίου, μετά από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους των ιδιοκτητών τουριστικών επιχειρήσεων Κρήτης.

Το κλίμα ήταν τεταμένο και στο χώρο του αεροδρομίου προσήλθαν οδηγοί και από την υπόλοιπη Κρήτη ενώ σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, τα ΜΑΤ αποχώρησαν.

Μαραθώνιες αποδεικνύονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων
Μαραθώνιες αποδεικνύονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Πηγή: http://www.cretalive.gr/crete/view/marathwnies-diapragmateuseis-gia-thn-apergia-fortwnoun-kosmo-ta-touristika/246096

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.