Ο Σωκράτης Βαρδάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Μήνυμα του Σωκράτη Βαρδάκη στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας.

            Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Βαρδάκης απηύφθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

            «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση στην σημαντική σημερινή εκδήλωση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και να καλωσορίσω τους συμμετέχοντες στο Ηράκλειο. Μιας πόλης που διαχρονικά διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

            Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, οι εορταστικές εκδηλώσεις σας αποτελούν φόρο τιμής και μνήμης σε όλους αυτούς που με τους αγώνες τους διεκδίκησαν τα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Ενός αιώνα, που χαρακτηρίστηκε από πολέμους, αναταραχές, συγκρούσεις αλλά και ταυτόχρονα οικονομική άνθηση και ανάπτυξη.

            Εκδηλώσεις όμως όπως η σημερινή, αποτελούν και ευκαιρία στοχασμού και ανασύνταξης των δυνάμεων για το μέλλον της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.        

            Κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι η πρωτόγνωρη κρίση των τελευταίων χρόνων έπληξε βάναυσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Κάνεις επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η μεσαία τάξη και τα χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας πλήρωσαν δυσανάλογα βαρύ τίμημα για να μπορέσει η ελληνική οικονομία και κοινωνία να σταθεί όρθια. Σήμερα όμως η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Μπροστά μας διαγράφονται νέοι δρόμοι ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Δρόμοι που περνάνε μέσα από την στήριξη και ανάκαμψη της μεσαίας τάξης, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

            Με στοχευμένες δράσεις και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις μειώνουμε τα διοικητικά βάρη, περιορίζουμε τη γραφειοκρατία, διευρύνουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων με δράσεις και εργαλεία πέραν του τραπεζικού συστήματος. Ενισχύουμε την καινοτομία την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, τη συλλογικότητα διότι μόνο έτσι η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγέθη του διεθνούς ανταγωνισμού. Αντιμετωπίζουμε χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα και επιτρέπουμε την αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων.

            Μένουν ακόμα πολλά να κάνουμε για να επανέλθει η κανονικότητα στη μεσαία τάξη που στα χρόνια της κρίσης σήκωσε το δύσκολο βάρος των δημοσιονομικών μέτρων.            

Εύχομαι καλή επιτυχία στην σημερινή σας εκδήλωση και είμαι βέβαιος ότι τα συμπεράσματα θα είναι πολύτιμα τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για την τοπική επιχειρηματικότητα.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.