Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη με αφορμή την Ημέρα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, ο Σωκράτης Βαρδάκης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, παρευρέθηκε στην δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ στη συνέχεια παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν κατά την αντίσταση εναντίων των κατοχικών δυνάμεων.

Στην δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

Στη δήλωσή του ο κ. Βαρδάκης ανέφερε:

«Συμπληρώνονται, 77 χρόνια, από την ημέρα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και βρετανών, γεγονός που συνέβαλε στην ανύψωση του ηθικού των Ελλήνων και στην ενίσχυση του ένοπλου αγώνα για την ελευθερία.

Τιμούμε την αντίσταση των Ελλήνων, κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944, τιμούμε όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όλες εκείνες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή, για την ελευθερία της χώρας μας.

Η Εθνική Αντίσταση έσωσε την τιμή και την υπερηφάνεια της Ελλάδας. Το έπος της Αλβανίας, η Μάχη της Κρήτης, η Μάχη του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942, ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, αποτελούν έργο όλων των Ελλήνων που πολέμησαν για το μέγιστο αγαθό της ελευθερίας ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό.

Στη μνήμη όλων αυτών των ηρώων, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τους αγώνες για τη διατήρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και να συντρίψουμε φαινόμενα νεοναζισμού και νεοφασισμού στην πατρίδα μας. Το οφείλουμε σε όλους εκείνους που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους, διασφαλίζοντας την ελευθερία στη χώρα μας. Παράλληλα νιώθοντας βαρύ το χρέος της υπόσχεσης για αγώνα μνήμης, διεκδίκησης και δικαίωσης, των προγόνων μας, συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Δεν είναι υπόσχεση αλλά χρέος ζωής για δικαίωση, όχι μόνο για τους προγόνους μας αλλά και τα παιδιά μας, γιατί αυτός ο κύκλος της κυνικής άρνησης της Γερμανίας (ρηματική διακοίνωση) για τις επανορθώσεις και τα οφειλόμενα προς τη χώρα μας, πρέπει να κλείσει όχι μόνο σαν οφειλή στο παρελθόν αλλά και ως αφετηρία για το μέλλον».

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.