Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη για την Επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Με αφορμή την ημέρα εορτασμού της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

            «Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο πιο βάρβαρος πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας, άφησε πίσω του εκατομμύρια θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές. Η λήξη του πολέμου και η απελευθέρωση της χώρας μας από τα ναζιστικά στρατεύματα σηματοδότησε από τη μία το τέλος της βίας και του Ναζισμού και από την άλλη ανάδειξε τη συμβολή της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα. Η Εθνική Αντίσταση με τον ενωτικό της χαρακτήρα και την ηρωική αυταπάρνηση των ηρώων μας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

            Έχουμε χρέος να ανατρέχουμε στο παρελθόν και να τιμούμε τους αγώνες όλων αυτών των ηρωίδων και των ηρώων που έδωσαν την ζωή τους στις μάχες ενάντια στον φασισμό και σκοταδισμό.

           Οφείλουμε ταυτόχρονα να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος. Η ναζιστική θηριωδία και τα φαινόμενα του ναζισμού θα πρέπει να μην παραδοθούν στην λήθη αλλά με ζωντανή την μνήμη να αγωνιστούμε για τον άνθρωπο, τη δημοκρατία και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ιδιαίτερα σήμερα που παντού στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας το φάντασμα του φασισμού-ναζισμού ξεπροβάλλει ξανά.

Με εθνική ομοψυχία και ενότητα ας γίνουμε όλοι ανάχωμα που δεν θα επιτρέψει σε τέτοια μορφώματα να καθορίσουν ξανά το μέλλον μας και ιδίως το μέλλον των παιδιών μας, της δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.