Μέγιστη κοροϊδία ο περιορισμός των ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις – τις παλινωδίες της κυβέρνησης τις πληρώνουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου

Στην ευρεία σύσκεψη, μεταξύ της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού και επαγγελματιών από όλη την Κρήτη, που πλήττονται από την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να επιβάλει το άδικο μέτρο περιορισμού του αριθμού των παρευρισκομένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις γάμων, βαπτίσεων, κ.λπ., παρευρέθηκε χθες ο Σωκράτης Βαρδάκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται

Όπως δήλωσε ο Σωκράτης Βαρδάκης:

«Είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες που αντιδρούν για το άδικο αυτό περιοριστικό μέτρο που προβλέπει τη συμμετοχή 100 ατόμων, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε κέντρα διασκέδασης.

Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης αποτελεί μέγιστη κοροϊδία και το σίγουρο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε τις παλινωδίες των αρμόδιων Υπουργείων, να τις πληρώνουν τόσο οι επαγγελματίες που προσπαθούν, χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, να επιβιώσουν, όσο και οι εργαζόμενοι που θα πληγούν άμεσα, αφού περιορισμός στους παρευρισκομένους, σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας. Και μην ξεχνάμε ότι αυτή η απόφαση που θα έχει επιπτώσεις και στους εργαζόμενους, αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη για επιβολή εργασιακού Μεσαίωνα, μέσα από το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να καταλάβει, ότι με τέτοιους άστοχους περιορισμούς, όχι μόνο δημιουργεί οικονομικά αδιέξοδα στους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό.

Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της, όσον αφορά τον περιορισμό στα 100 άτομα και να καθορίσει τον αριθμό των παρευρισκομένων σε χώρους εκδηλώσεων με βάση τα τετραγωνικά του χώρου, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας, όπως ισχύει και στην εστίαση».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.