Κυβερνητικές παλινωδίες για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με τη συνυπογραφή ακόμα 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες, είχε βρεθεί το οικόπεδο και αναμενόταν η ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτησή του το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Ο σχεδιασμός αυτός άλλαξε μετά τις εκλογές, καθώς μετά την από 11/1/22 σχετική Ερώτηση του βουλευτή, το αρμόδιο Υπουργείο ενημέρωσε για την πρόθεση χρηματοδότησης της ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την Απάντηση του Υπουργείου Υγείας, η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης είχε ήδη ολοκληρώσει το φάκελο του έργου και είχε διασφαλίσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης από ιδίους πόρους, καθώς και δημοπράτησης, βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Ωστόσο, αναμενόταν η απόφαση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη δυνατότητα ένταξης της μελέτης και της κατασκευής του έργου Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Η εικόνα του υφιστάμενου Κέντρου Υγείας Μοιρών, με τις βαθιές ρωγμές στους τοίχους, προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Είναι αδιανόητο να γίνονται οι εφημερίες μέσα σε τέτοιες συνθήκες και να στεγάζονται εκεί οι αποθήκες οξυγόνου και υλικού, η κουζίνα, τα αποδυτήρια προσωπικού και όχι μόνο.

Ο Δήμος Φαιστού είναι ένας ιδιαίτερα πολυπληθής Δήμος, με αυξημένες ανάγκες σε ιατρική περίθαλψη και θα πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να έχει ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν υπάρχει τελικά δυνατότητα ένταξης της μελέτης και της κατασκευής του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) και σε αντίθετη περίπτωση, ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, δεδομένου ότι η 7η ΥΠΕ είχε διασφαλίσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης από ιδίους πόρους, καθώς και δημοπράτησης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.