Κρυμμένος θησαυρός για αγρότες σε επιστροφές ΦΠΑ, λέει ο Βαρδάκης

Εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν τα τελευταία χρόνια για τους Έλληνες αγρότες, και δη για τους Κρητικούς, μέσα από επιστροφές φόρου, για τις οποίες δεν υποβλήθηκαν ποτέ αιτήσεις αφού οι ενδιαφερόμενοι δεν είχαν ιδέα.

Όπως αποκάλυψε στο «Ράδιο Κρήτη», ο Ηρακλειώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ήδη έχουν εξεταστεί οι πρώτες 40 αιτήσεις για την επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 350.000 ευρώ, ενώ έκανε λόγο για μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δόθηκαν ποτέ, καθώς οι επιστροφές φόρου ξεκινούν από την πρώτη μέρα που οι αγρότες άρχισαν να διατηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το θέμα δεν είχαν καμία απολύτως γνώση ούτε οι φοροτεχνικοί, ενώ η πλειοψηφία των κατατεθειμένων αιτήσεων, τα προηγούμενα χρόνια, προήλθε από δύο συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Κρήτη.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρδάκης, μετά από έρευνα που έκανε, με βάση την ΠΟΛ 1073/2004, όλοι οι αγρότες που εξάγουν προϊόντα, όπως πρώιμα κηπευτικά, σταφύλια, ελαιόλαδο και όποιο άλλο προϊόν είναι εξαγώγιμο και άλλα, θα μπορούν με μία απλή αίτηση στις Εφορίες, μέσω φοροτεχνικού, να πάρουν πίσω χρήματα με συμψηφισμό ΦΠΑ. Επίσης σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Μηνά Σταυρακάκη, ο οποίος κατέθεσε τις πρώτες 40 αιτήσεις, δεν χάνονται τα χρήματα του 2014 και του 2015 για όποιους καταθέσουν τώρα τις αιτήσεις, ενώ θεωρεί και ο ίδιος, πολύ σημαντική την αποκάλυψη αυτή, αφού η επιστροφή των χρημάτων θα λύσει πολλά προβλήματα των παραγωγών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή που το θέμα δημοσιοποιήθηκε μέσα από το Ράδιο Κρήτη, δεκάδες αγρότες από όλο το νησί επικοινωνούν με τις κατά τόπους εφορίες και φοροτεχνικούς, προκειμένου να ενημερωθούν για το πως θα διεκδικήσουν χρήματα από το 2014.

Πηγή: Agronews

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.