Κροκοδείλια δάκρυα για τον Enisa απ όσους εδώ και καιρό ποιούσαν την νήσσαν

Για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, την δικογραφία για την Νοvartis, τον BOAK αλλά και την μεταφορά της έδρας του Enisa από το Ηράκλειο στην Αθήνα μίλησε στην Αντιγόνη Ανδρέακη και τον Politica89.8 ο βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης

Αν ήταν ονομαστική η ψηφοφορία για τον Enisa δεν θα ψήφιζα

Ήταν δύσκολο να παραμείνει στο Ηράκλειο ο Enisa δήλωσε ο κ. Βαρδακης. Ειδικά όταν από το 2017 είχαμε την ενημέρωση πως επρόκειτο να φύγει από την Ελλάδα. Με σειρά παρεμβάσεων παλέψαμε να μείνει. Δυστυχώς όχι στο Ηράκλειο. Στο Ηράκλειο παραμένει ένα Περιφερειακό γραφείο του Enisa. Ίσως καθυστερήσαμε κι εμείς ως κυβέρνηση, σε αυτό το σημείο όμως οφείλω να τονίσω πως η Περιφέρεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα οι θεσμοί είχαν κατανοήσει εδώ και καιρό πως ο Enisa θα έφευγε τώρα τα κροκοδείλια δάκρυα έρχονται εκ των υστέρων προς χάριν εντυπωσιασμού και μόνο. Κάποιοι που τότε είχαν βγει στα κεραμίδια σήμερα ποιούν την νήσσαν.

Παραμένει για τρία χρόνια στο Ηράκλειο το Ευρωπαϊκό Σχολείο 

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη αξιολογείται ως θετικό το γεγονός πως η λειτουργία του Ευρωπαϊκού σχολείου παραμένει ενεργή για τα επόμενα τρία χρόνια στο Ηράκλειο. “Δώσαμε αγώνα δύο τρεις άνθρωποι ανάμεσα τους και η διευθύντρια του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και είναι σημαντικό ότι τουλάχιστον καταφέραμε να συνεχίσει την λειτουργία του το σχολείο”. 

Να δείξει ο Μητσοτάκης κοινοβουλευτικό ήθος 

Για την υπόθεση  Novartis και το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Βουλή εμπλέκοντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα έκανε λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου μιλώντας για πρόθεση αποπροσανατολισμού  της κυβέρνησης με σκοπό να περάσουν μέτρα που θα επαναφέρουν τον εργασιακό μεσαίωνα.  “Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κλείσει τ’αυτιά του στις κραυγές αντεπίθεσης και να δείξει υψηλό κοινοβουλευτικό ήθος μη αποδεχόμενος τη σπίλωση του κύριου αντιπάλου του. Μία τέτοια κίνηση θα ωφελούσε άπαντες και ιδίως τη Δημοκρατία. Η αυριανή μέρα θα αποκαλύψει και ποια πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας θα επικρατήσει εκείνη του κ. Σαμαρά η του κ. Μητσοτάκη”.

Για Μεταφορικό Ισοδύναμο και ΒΟΑΚ

Είναι ξεκάθαρο δήλωσε ο κ. Βαρδάκης πως ο ΒΟΑΚ παραπέμπεται στις καλένδες από την νέα κυβέρνηση, κρίνοντας από τις πρόσφατες τοποθετήσεις των Υπουργών για το μεγάλο έργο της Κρήτης. “Για τον ΒΟΑΚ πρέπει να μιλάμε συνέχεια ως εκπρόσωποι της Κρήτης όπως επίσης  συμφωνώ με το αίτημα της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια. Πιστεύω πως το έργο θα γινόταν γρηγορότερα τμηματικά και συμφωνούσα και τότε και τώρα με τον κ. Σπίρτζη που είχε σχέδια για 3 τμήματα του ΒΟΑΚ  με σύμβαση παραχώρησης μέσω ΣΔΙΤ. Το πως θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση για τον ΒΟΑΚ θα κριθεί από τον λαό κι από εμάς. Όσο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και παρά την απόφαση ένταξης της Κρήτης στο εν λόγω μέτρο ανησυχώ για την καθυστέρηση της εφαρμογής του γι αυτό και άμεσα θα ζητήσω νέα συνάντηση με τον κ. Πλακιωτάκη προκειμένου να ενημερωθώ για το πως αναμένεται να χειριστεί η κυβέρνηση το ζήτημα”.

Ακούστε εδώ όλη την συνέντευξη του Σωκράτη Βαρδάκη: 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.