Κοινοβουλευτική παρέμβαση των βουλευτών Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου με μόνιμο προσωπικό

Με κοινή αναφορά τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, κοινοποίησαν την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, με την οποία ζητούν κατά τις έκτακτες μεταθέσεις να μετατεθεί  μόνιμο προσωπικό στην Δ.Α Ηρακλείου, για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών, να γίνεται σωστότερη αστυνόμευση και επιπλέον θα αποφευχθεί η επαναλαμβανόμενη  διαδικασία αποσπάσεων προσωρινού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου στην επιστολή τους επισημαίνουν τα εξής:

       «Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αστυνομεύει έναν από τους πολυπληθέστερους νομούς της Χώρας, με ιδιαίτερη εγκληματικότητα και αυξημένες ανάγκες. Ιδιαίτερα κάθε θερινή περίοδο, έχοντας στην αρμοδιότητά της το διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου ‘’Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ’’ το οποίο υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών που επιλέγουν να επισκεφτούν το νησί μας και είναι το πρώτο πανελλαδικά αεροδρόμιο σε αριθμό πτήσεων τσάρτερ, αλλά και το Α.Τ. Χερσονήσου Ηρακλείου που είναι η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου που αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και οι απαιτήσεις από την τοπική αστυνομία το ίδιο.

       Παράλληλα καθ όλη τη διάρκεια του έτους ανά διαστήματα υπάρχουν εξάρσεις της εγκληματικότητας με συμβάντα που λαμβάνουν πανελλαδική δημοσιότητα αμαυρώνοντας την εικόνα του νησιού μας (πρόσφατα συμβάντα σε Μεσαρά, θανατηφόρα τροχαία στον Β.Ο.Α.Κ. κ.α.). Για την έξαρση αυτή της εγκληματικότητας άλλωστε κ. Υπουργέ επισκεφθήκατε δύο φορές προσωπικά μέσα σε έναν μήνα το νησί μας. Είναι χρέος μας να κάνουμε πρόληψη με την σωστή και αποτελεσματική αστυνόμευση. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει η τοπική αστυνομία να έχει και το ανάλογο έμψυχο δυναμικό. 

      Κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2019 η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να μην  ενισχύσει το Ηράκλειο των τόσων προβλημάτων με κάποιον αστυνομικό, αφού μετά από πάρα πολλά χρόνια δεν τοποθετήθηκε κάποιος αστυνομικός στον Νομό. 

      Κατόπιν της από 21-09-2019 κοινής επιστολής που κάναμε οι Ενώσεις της Κρήτης, και μετά από παρέμβαση του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού, 50 αστυνομικοί ενισχύουν τα τμήματα Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ., ενώ μετά από τα θλιβερά συμβάντα στην Μεσσαρά αποφασίστηκε το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς να ενισχυθεί με 25 αστυνομικούς. Και όλοι αυτοί με έξοδα δημοσίου σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου μας. Επίσης τα Α.Τ. Αερολιμένα και Α.Τ. Χερσονήσου ενισχύθηκαν με συναδέλφους εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά σε αριθμό αισθητά μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.    

      Με λίγα λόγια το Ηράκλειο αυτή τη στιγμή ενισχύεται με πάνω από 50 αστυνομικούς προερχόμενους από Υπηρεσίες της υπόλοιπης Ελλάδος και μάλιστα με έξοδα δημοσίου στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις είναι δεκάδες και θα μπορούσαν να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό από τις τακτικές και έκτακτες ετήσιες μεταθέσεις.      

     Σαν πολιτική ηγεσία προφανώς όταν αποφασίσατε να μην ενισχυθεί το Ηράκλειο με αστυνομικούς κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2019, κρίνατε ότι το προσωπικό επαρκεί, σε μικρό χρονικό διάστημα όμως οι ίδιοι μετακινήσατε πάνω από 50 αστυνομικούς στο Ηράκλειο, προφανώς γιατί διαπιστώσατε ότι το προσωπικό τελικά δεν επαρκεί πληρώνοντας μάλιστα υπέρογκα ποσά για τις μετακινήσεις αυτές.  

     Μεταθέστε λοιπόν στις έκτακτες το ανάλογο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό την Δ.Α Ηρακλείου καλύπτοντας τις κενές οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών μας, ώστε και σωστή αστυνόμευση να γίνεται, και μην χρειάζεται συνεχώς να μπαίνουμε στην  διαδικασία αποσπάσεων προσωρινού προσωπικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ήδη βεβαρυμμένα δημοσιονομικά της χώρας μας.»

Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το αίτημα της Ένωσης και να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, προς επίλυση του προβλήματος. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.