Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το επιπλέον φορτίο το οποίο επωμίζονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις του Ηρακλείου, μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το επιπλέον φορτίο το οποίο επωμίζονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις του Ηρακλείου μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων, προχωρήσαμε με τους συναδέλφους βουλευτές Ηρακλείου #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας Αναφορά, προς τους Υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων την επιστολή-διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος, διαμαρτύρεται για τη μετατόπιση στις επιχειρήσεις, του βάρους του ελέγχου των πελατών, ως προς τον εμβολιασμό ή το rapid test, καθώς η απόδοση της ευθύνης ελέγχου των καταναλωτών επιβαρύνει τα καταστήματα λιανεμπορίου, όχι μόνο με το κόστος του ελεγκτικού έργου, που κανονικά ανήκει στο κράτος, αλλά κυρίως με την ευθύνη, καθώς τα πρόστιμα βαραίνουν τα καταστήματα.

Στον αντίποδα, χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό, επιτρέπεται η προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών, σε άλλες κατηγορίες αγορών, γεγονός που δημιουργεί ευθέως ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, σε βάρος των υπόλοιπων εμπορικών επιχειρήσεων.

Για τους λόγους αυτούς, ο #Εμπορικός_Σύλλογος Ηρακλείου αιτείται, οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις να μην έχουν την ευθύνη ελέγχου και κυρίως να μην επωμίζονται τα σχετικά πρόστιμα.

Ζητάμε ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αναφορικά με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.