Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις μετακινήσεις υπηρεσιακών στελεχών του Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης

Το αίτημα της ακύρωσης των μετακινήσεων υπηρεσιακών στελεχών του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.) Κρήτης και την άμεση ενίσχυση του συγκεκριμένου ελεγκτικού μηχανισμού με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας, καταθέσαμε ως κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με την επιστολή Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, η ίδρυση και η λειτουργία του Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης βοήθησε στην καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και συγχρόνως ενίσχυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μετακινήσεις υπηρεσιακών στελεχών του Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης προς άλλες υπηρεσίες με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του το αίτημα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.