Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις ελλείψεις καθηγητών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις ελλείψεις καθηγητών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, προχωρήσαμε με τους συναδέλφους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, οι γονείς εκφράζουν την αγανάκτησή τους, καθώς δεν είχε ληφθεί καμία μέριμνα πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου για την έγκαιρη τοποθέτηση διδακτικού προσωπικού, ώστε να μην χαθούν μέχρι σήμερα εκατοντάδες διδακτικές ώρες.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, από την έναρξη του σχολικού έτους, έχουν χαθεί 720 διδακτικές ώρες χορού, 368 ώρες εικαστικών και 264 ώρες Κινηματογράφου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάποια τμήματα ειδικοτήτων δεν υπήρξε ούτε μια ώρα διδασκαλίας συγκεκριμένων μαθημάτων από την αρχή του έτους, γεγονός που ακυρώνει την ουσία του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Μετά από τρεις φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, δεν έχει προσληφθεί στο νομό Ηρακλείου επαρκής αριθμός καθηγητών εικαστικών, ούτε και μαθηματικός για να διδάξει τα παιδιά στην Α λυκείου τα οποία θα εξεταστούν κατά τη λήξη του σχολικού έτους, σε θέματα της τράπεζας θεμάτων.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να στελεχωθεί το καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπι

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.