Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη λήψη μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων

Την επιστολή της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης «Κνωσσός», με την οποία ζητούν από τους Αρμόδιους Υπουργούς μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, καταθέτουν αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού οι βουλευτές Ανατολικής Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η Ομοσπονδία ζητά την επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος ΕΣΠΑ των Περιφερειών της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, με επιπλέον χρηματοδότηση, ικανή να καλύψει την επιχορήγηση των επιχειρήσεων με βαθμολογία από 50% και άνω, εκμεταλλευόμενοι την ήδη υπάρχουσα αξιολόγηση.

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν και λειτουργούν 40.000 επιχειρήσεις μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων. Οι 5.000 από αυτές βρίσκονται στην Κρήτη και οι περισσότερες αξιολογήθηκαν κατά μέσο όρο με ποσοστό 60%, γεγονός που τους απέκλεισε από τη χρηματοδότηση.

Επιπλέον, ζητούν άμεση και ξεκάθαρη κρατική οικονομική ενίσχυση, αφού έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, όπως και άλλες εποχικές επιχειρήσεις και επιπρόσθετα, αποκλείστηκαν παντελώς από τους τρεις πρώτους κύκλους του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης «Κνωσσός» και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.