Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ανωτατοποίηση των Α.Σ.Τ.Ε Κρήτης και Ρόδου

Σε κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς προχωρήσαμε με τους βουλευτές Δωδεκανήσου και Λασιθίου κ.κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και Μανόλη Θραψανιώτη, με αφορμή την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και Ρόδου.

Στην επιστολή εκφράζονται οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των εκπαιδευτικών, για την καθυστέρηση υλοποίησης τόσο των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης όσο και της προσωπικής δέσμευσης μετεκλογικά του Πρωθυπουργού για αναβάθμιση και ενίσχυση της Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Τα ερωτήματα που τίθενται στην επιστολή, δείχνουν την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία τους για το πότε και αν θα λυθούν προβλήματα όπως, «γιατί δεν έγινε πράξη η ανωτατοποίηση των Α.Σ.Τ.Ε Κρήτης και Ρόδου; (οι μόνες σχολές στο μηχανογραφικό που παραμένουν στην ανώτερη βαθμίδα)». Γιατί οι σπουδαστές των σχολών αυτών δεν έχουν τα βασικά φοιτητικά δικαιώματα; Γιατί το πτυχίο τους υποβαθμίζεται συνεχώς; Γιατί οι εκπαιδευτικοί στις σχολές αυτές αποκλείονται από κάθε εξέλιξη;

Μέσα από την επιστολή τους αναδεικνύονται για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην Δημόσια Τουριστική εκπαίδευση και ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την υλοποίηση των εξαγγελιών και των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας ώστε να λυθούν τα χρόνια προβλήματα σπουδαστών και καθηγητών των Α.Σ.Τ.Ε.