Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ένταξη των εμπόρων στο πρόγραμμα ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών για το σύνολο των οφειλών τους

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ένταξη των εμπόρων στο πρόγραμμα ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών για το σύνολο των οφειλών τους, προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, μετά από πρωτοβουλία μου.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αιτείται να συμπεριληφθούν οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές των εμπόρων, ακόμα και αυτές των 12 με 24 δόσεων που έχουν απολεσθεί, στη νέα ρύθμιση των 36 με 72 δόσεων και όχι μόνο οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, ζητά την παράταση της ημερομηνίας οριστικοποίησης της ρύθμισης, τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, για όσους εκκρεμούν αιτήσεις εκκαθάρισης εισφορών προς ενημέρωση του ΚΕΑΟ, ώστε να ρυθμιστούν συνολικά οι οφειλές τους.Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε βάθος χρόνου.

Σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος, μεγάλο μέρος των οφειλών να παραμείνει ανείσπρακτο, γιατί πολλές επιχειρήσεις με συσσωρευμένα προ πανδημίας χρέη, δεν αντέχουν να αποπληρώνουν ταυτόχρονα τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις μεγάλες καταβολές που αντιστοιχούν στις ρυθμίσεις των 12/24 δόσεων.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από τους Αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να τους ενημερώσουν σχετικά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.