Κοινοβουλευτική παρέμβαση Βαρδάκη – Ηγουμενίδη για παράταση προθεσμίας για τα αδήλωτα τετραγωνικά ακινήτων

Την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, στην οποία ζητούν να παραταθεί η προθεσμία υποβολής για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων από τέλη Ιουνίου, τουλάχιστον μέχρι τέλος του 2020, φέρνουν στη βουλή με κοινή κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, καταθέτοντας αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, καλώντας τον να διευθετήσει το θέμα.

Σύμφωνα με την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ κρίνεται επιτακτική ανάγκη η παράταση προθεσμίας υποβολής για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων από τέλη Ιουνίου, τουλάχιστον μέχρι τέλος του 2020, καθώς είναι δεδομένη η πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η κοινωνία και η χώρα κατά το τελευταίο τρίμηνο, λόγω της υγειονομικής κρίσης, και συντρέχουν τόσο οικονομικοί λόγοι για τους πολίτες (πολλοί έχουν χάσει την εργασία τους, απασχολούνται με μερική απασχόληση, υποαπασχολούνται), όσο και λόγοι καθυστέρησης των διαδικασιών, ειδικά όταν εκκρεμούν αποτυπώσεις, που έχουν μείνει πίσω εξαιτίας των, μέχρι πρόσφατα, περιορισμών των μετακινήσεων.

Επιπρόσθετα, σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να προηγηθεί δήλωση αδήλωτων τετραγωνικών (π.χ. κοινόχρηστων χώρων), ώστε ακολούθως να δηλωθούν στην σχετική πλατφόρμα. Στις περιπτώσεις αυτές ο πολίτης θα πρέπει να επισκεφτεί τον οικείο ΟΤΑ που λόγω υγειονομικής κρίσης δυσλειτουργούσε.

#TEETAK #ακίνητα

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.