Κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την Αναστολή Τέλους Ταφής Απορριμμάτων

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την Αναστολή Τέλους Ταφής Απορριμμάτων, προχωρήσαμε με τους συναδέλφους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κρήτης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης, με την οποία εκθέτει τους λόγους για τους οποίους θεωρείται αναγκαίο, να μετατοπιστεί η επιβολή του τέλους ταφής για μετά το 2023.

Με αυτό το τρόπο, θα δοθεί η ευκαιρία στους φορείς να ολοκληρώσουν έγκαιρα τα έργα επεξεργασίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 38 του 4819/2021, ΦΕΚ 129/Α/23-7-2021, από την 1η Ιανουαρίου 2022 επιβάλλεται τέλος ταφής για διάφορες κατηγορίες στερεών αποβλήτων.

Οι εμπλεκόμενοι Φορείς Διαχείρισης στην Κρήτη, αν και έχουν έγκαιρα αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ωρίμανση των έργων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους, οι γνωστές καθυστερήσεις στις διαδικασίες δημοπράτησης, σε συνδυασμό με τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν από την πανδημία, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των έργων στον χρόνο που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.