Κινδυνεύουν άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από την έλλειψη φαρμάκων

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία του νομού Ηρακλείου, με τη συνυπογραφή ακόμα 22 βουλευτών #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

Το πανελλαδικό αυτό πρόβλημα, σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων στα τοπικά μέσα, είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο Ηράκλειο, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηρακλείου να κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις #φαρμάκων, από τα απλά εισπνεόμενα και αντιβιώσεις, μέχρι φάρμακα για καρκινοπαθείς, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη θεραπευτική αγωγή που ακολουθούν και την ποιότητα ζωής τους.

Παρά την κοινοβουλευτική παρέμβαση 54 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πριν από ένα μήνα για το θέμα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου ξεκίνησαν ήδη κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την αδιανόητη αυτή κατάσταση, ενώ σε σχετικό ψήφισμά τους στηλιτεύουν την αδιαφορία της κυβέρνησης στις επανειλημμένες εκκλήσεις τους.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες καταγγέλλονται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.