Κεκτημένα δεκαετιών, που αποκτήθηκαν, από τον κόσμο της εργασίας με κόπο και αγώνες, η κυβέρνηση τα ποδοπατά ελαφρά την καρδιά

Οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Ιούλιο του 2019, έχουν στρώσει εδώ και καιρό, για τα καλά το ολισθηρό έδαφος της βαθιάς ύφεσης και της βίαιης φτωχοποίησης των εργαζομένων.

Μεταξύ πολλών τιμωρητικών και εχθρικών διατάξεων, κατάργηση 8ώρου, 10ωρης εργασίας, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, αύξησης του ανώτατου ορίου υπερωριών ετησίως, ματαίωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, διάλυσης ΣΕΠΕ, κατάργησης συλλογικών διαπραγματεύσεων, φρόντισε την ένταξη και άλλων κλάδων, στην κατηγορία αυτών, που δεν έχουν Κυριακάτικη αργία, εγκαθιδρύοντας επί της ουσίας, εργάσιμη εβδομάδα 60 ωρών.

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον νόμο Χατζηδάκη και την διευκόλυνση που παρέχει πλέον σε επιχειρηματικούς κλάδους, με μία απλή διαδικασία να ενταχθούν στην κατηγορία αυτών που δεν έχουν Κυριακάτικη αργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απώλεια της προσαύξησης ύψους 75 % στο ωρομίσθιο κάθε εργαζόμενου.

Τονίσαμε επανειλημμένως, ότι με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση ανοίγει τους ασκούς του αιόλου και οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται.

Με τροπολογία, αυτή τη φορά στο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον #ΟΑΕΔ, εντάσσει τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, στους κλάδους που δύνανται να απασχολούν εργαζόμενους την Κυριακή, υπονομεύοντας για άλλη μια φορά θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα.

Ποιος κλάδος έχει σειρά στις εργασιακές γαλέρες που δημιουργείτε κ. Μητσοτάκη; Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές στην πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.