Κατάθεση τροπολογίας για ανθρωπιστικούς λόγους

Αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου εκδικάζεται η υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά στην Υπηρεσία Ασύλου. Ενός παιδιού που το 2019 στα 15 του μόλις χρόνια, ήρθε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτο ανήλικο προσφυγόπουλο.

Παρόλο που αντιμετώπισε δεκάδες δυσκολίες και ρατσιστικά στερεότυπα, κατασκευασμένους περιορισμούς του Υπουργείου Παιδείας αυτής της κυβέρνησης, όπως και τα περισσότερα παιδιά που αιτούνται άσυλο, δεν σταμάτησε στιγμή να ονειρεύεται.

Αν κάτι είναι αδιανόητο στα μάτια μας, είναι να θέλουν να απελάσουν ένα παιδί που ήρθε ασυνόδευτο ζητώντας βοήθεια, που ενσωματώθηκε στην ελληνική κοινωνία.Αν κάτι μας είναι αδιανόητο, είναι τα ρατσιστικά προσκόμματα που βάζει αυτή η κυβέρνηση στους αιτούντες άσυλο.

Αν κάτι μας είναι αδιανόητο, είναι ότι η Υπουργός Παιδείας αρκέστηκε στο να «ενισχύσει τον φάκελό του»….και αυτό μετά την κοινωνική κατακραυγή.

Ο Πρόεδρος και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταθέσαμε τροπολογία σχετικά με την χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως η περίπτωση του Σαϊντού, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.