Κατάθεση στεφάνου από τον Σ. Βαρδάκη στη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος

Στην επίσημη τελετή για τον εορτασμό της μνήμης της γενοκτονίας των Μικρασιατών, παρευρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Σε δήλωσή του για την θλιβερή επέτειο, ο κος Βαρδάκης ανέφερε: «οι Έλληνες της Μικράς Ασίας έζησαν ένα φρικτό διωγμό. Μας παραδειγμάτισαν, μας δίδαξαν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας διδάσκουν, να μας εμπνέουν, με αρχές, αξίες και ιδανικά».

Η Μικρασιατική καταστροφή κορυφώθηκε από τις 27 Αυγούστου 1922 και λίγες μέρες ήταν αρκετές ώστε οι στρατιώτες του Κεμάλ Ατατούρκ να σκοτώσουν χιλιάδες Έλληνες που ζούσαν στα τουρκικά παράλια, ενώ εκατοντάδες 1,5 εκατομμύριο συμπατριώτες μας, πήραν το δρόμο της προσφυγιάς. Οι θηριωδίες των Τούρκων συνεχίστηκαν με την καταστροφή της Σμύρνης.

Να σημειωθεί ότι η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε το 1998, με απόφαση της Βουλής Ελλήνων, ως ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τιμάται κάθε χρόνο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.