Κατάθεση κοινής αναφοράς της επιστολής του Δημάρχου Μαλεβιζίου, προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας.

Σε κατάθεση κοινής αναφοράς της επιστολής του Δημάρχου Μαλεβιζίου, προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας, προχωρήσαμε με τους συναδέλφους βουλευτές Ηρακλείου.Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, μετά την δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση μου στη Βουλή, να εξαιρεθεί η ζώνη Λινοπεραμάτων από την επικείμενη σύμβαση υπό παραχώρησης του Λιμένα Ηρακλείου, ζητά να οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σε σχέση με τη διαδικασία εξαίρεσης.

Επίσης, ζητά να αποδοθεί η χρήση, εκμετάλλευση και διαχείριση της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης της περιοχής, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος αιτείται δια ζώσης συνάντηση και ενημέρωση από τον Υπουργό, ώστε να οριστούν οι λεπτομέρειες για την άσκηση διοίκησης και διαχείρισης της λιμενικής ζώνης Λινοπεραμάτων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου, ως γεωγραφικής περιοχής ευθύνης του.Επιπλέον, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου, το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο προ της έγκρισης εφαρμογής, προβλέπει την αξιοποίηση της περιοχής των Λινοπεραμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της χερσαίας ζώνης που σήμερα διαχειρίζεται ο ΟΛΗ, με όρους βιώσιμου, ήπιου, πολυθεματικού τουρισμού.Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να λάβει υπόψη του, το αίτημα του Δημάρχου Μαλεβιζίου αλλά και να ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.