Κατάθεση Ερώτησης του Σ. Βαρδάκη αναφορικά με την μη έγκριση της κυκλοφορίας του απαγορευμένου Διχλωροπροπένιου (1,3 D)

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου κατατέθηκε στα Υπουργεία Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και Υγείας, από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου, η με αριθμό πρωτ 3275/5-06-2015 ερώτηση για το απαγορευμένο από την Ε.Ε. υποκαπνιστικό εδάφους διχλωροπροπένιο (1,3 D).

Ο κ. Βαρδάκης προχώρησε στην κατάθεση της ερώτησης αφού προηγήθηκαν συναντήσεις και συζητήσεις με γιατρούς, αγρότες και γεωπόνους στην Κρήτη, για το εν λόγω επιβλαβές τόσο στον άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον προϊόν.

Το διχλωροπροπένιο (1,3 D) χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των νηματωδών, ωστόσο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα τοξικό, δημιουργώντας επιπτώσεις στην υγεία. Σύμφωνα με μελέτες έγκριτων γεωπόνων και παραγωγών βιολογικής καλλιέργειας, εναλλακτική λύση αποτελεί η εφαρμογή κάλυψης με τα ειδικά films και ήλιο – απολύμανση, τα οποία λύνουν στις περισσότερες περιπτώσεις το θέμα της απολύμανσης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.