Καμία αντισυνταγματική απαγόρευση δε θα μας στερήσει το Δικαίωμα, την Υποχρέωση να τιμήσουμε τους αγώνες του λαού μας για τη Δημοκρατία

Για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας, αλλά και για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, μιλήσαμε με την Σταυρούλα Κατσουλάκη, στην ΕΡΑ Ηρακλείου (97.5).

Υπήρξε απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τους φετινούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου, λόγω της υγειονομικής κρίσης, με την οποία δεν καλούσε σε πορεία, αλλά ανακοίνωσε την κατάθεση στεφάνων από μικρές αντιπροσωπείες σε χώρους με ιδιαίτερο συμβολισμό. Εκ μέρους της κυβέρνησης υπάρχει υποκρισία, καθώς την ίδια στιγμή ο συνωστισμός στα Μ.Μ.Μ. και σε άλλους κλειστούς χώρους φαίνεται να μην την απασχολεί.

Παρόλ΄ αυτά με Π.Ν.Π. απαγορεύει τη συνάθροιση άνω των τεσσάρων ατόμων, όμως μια Π.Ν.Π. δε μπορεί να καταλύει άρθρο του Συντάγματος.

Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά θέματα και η κυβέρνηση για 8 μήνες αδρανεί.