Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Οι φαρμακοποιοί, στο ψήφισμά τους, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την περιφρονητική συμπεριφορά της πολιτείας στις συνεχείς τους εκκλήσεις και αναφορές για τις ελλείψεις των φαρμάκων.

Παράλληλα, ζητούν την πλήρη εφαρμογή των σχετικών νόμων που αφορούν την ελληνική αγορά του φαρμάκου, τη στελέχωση του ΕΟΦ και όλων των αρμοδίων φορέων με προσωπικό που θα επιτελεί το ελεγκτικό έργο, την πλήρη διαφάνεια στις όποιες συναλλαγές αφορούν τα φάρμακα και τον εμπλουτισμό του σημερινού νομοθετικού πλαισίου, που θα εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη για τον κάθε ασθενή, ελαχιστοποιώντας το πρόβλημα των ελλείψεων.

Παρά την κοινοβουλευτική παρέμβαση στην οποία προχωρήσαμε 54 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πριν από ένα μήνα για το θέμα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Ασθενείς καρκινοπαθείς, άλλοι με εξίσου σοβαρά προβλήματα υγείας βρίσκονται στον αέρα.

Οι φαρμακοποιοί ξεκίνησαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την αδιανόητη αυτή κατάσταση, ο Υπουργός Υγείας ακούει; Ο Πρωθυπουργός ακούει; Εν μέσω πανδημίας, άφησαν το ΕΣΥ να ρημάξει και συνεχίζουν να παίζουν κορώνα γράμματα με την υγεία των ασθενών.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να σταματήσει να υπεκφεύγει και μας ενημερώσει σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες καταγγέλλονται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.