Κήρυξη της νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) ως γενικώς υποχρεωτικής

Το αίτημα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για την κήρυξη της νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) ως γενικώς υποχρεωτικής, φέραμε στη βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Σωματείου.

Συγκεκριμένα, στις 13/4/2021 και με τη διαμεσολάβηση του Οργανισμού Μεσολάβησης – Διαιτησίας (Ο.Μ.Ε.Δ.), υπεγράφη με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, νέα Τοπική Σ.Ε.Ε., προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι αμοιβής και εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Ακολούθως, με κοινό αίτημα εργαζομένων και εργοδοτών προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ζητήθηκε η κήρυξη της εν λόγω σύμβασης ως γενικώς υποχρεωτικής, με στόχους να αποφευχθούν αρνητικές επιπτώσεις ως προς την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που έχουν να κάνουν με το κόστος εργασίας και να στηριχθεί το βιοτικό επίπεδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με το Σωματείο, παρά τις επαναλαμβανόμενες επιστολές προς τον Υπουργό και τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και τις αρμόδιες Διευθύνσεις, ουδέποτε δόθηκε ενημέρωση επί της διαδικασίας και των ενεργειών που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να κηρυχθεί η Νέα Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ως γενικώς υποχρεωτική.

Ως εκ τούτου οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στην απαραίτητη ενημέρωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.