Κάθετος άξονας Ηρακλείου – Μεσαράς: Πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες ώστε να μπορεί το έργο να προχωρήσει για δημοπράτηση;

Με κοινή ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Νίκου Παππά, αναδεικνύουμε τη νέα καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Ηρακλείου – Μεσαράς, στο σημείο της Αγίας Βαρβάρας.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στις αρχές Αυγούστου 2021, εγκρίθηκε η μελέτη για την επαναφορά του τμήματος του κάθετου άξονα που βρίσκεται ακριβώς πριν την Αγία Βαρβάρα στην αρχική του κατάσταση, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών στήριξης. Μετά την απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), η εγκριτική μελέτη πρέπει να κοινοποιηθεί στον εργολάβο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η καθυστέρηση όμως του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην επιλογή των τεχνικών συμβούλων που θα ωριμάσουν τις μελέτες που απαιτούνται για μια σειρά εργασιών που θα πρέπει να γίνουν ώστε το έργο να θεωρείται πλήρως ολοκληρωμένο και ασφαλές, «μπλοκάρουν» την ολοκλήρωσή του.

Το έργο κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου – Μεσαράς είναι αναμφίβολα ένα έργο πνοής που αλλάζει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Π.Ε. Ηρακλείου, διότι είναι ο μοναδικός που συνδέει το λιμάνι, το αεροδρόμιο αλλά και τα νοσοκομεία Ηρακλείου με μια από τις μεγαλύτερες σε αγροτική παραγωγή περιοχές στην Ελλάδα, που αποτελεί ταυτόχρονα και έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Υπενθυμίζοντας επίσης το γεγονός ότι η πορεία του συγκεκριμένου έργου επιταχύνθηκε καθοριστικά επί της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λιμνάζει επί της παρούσας κυβέρνησης ΝΔ, ζητούμε ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για το πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες ώστε να μπορεί το έργο να προχωρήσει για δημοπράτηση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.