Θετικό το Υπουργείο Εργασίας στο αίτημα για παραχώρηση του κτιρίου του τ. ΙΚΑ στη Χερσόνησο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Μόνο με εκμίσθωση και ταυτόχρονα με την πλήρη ανακαίνιση, παραχωρείται από το Υπουργείο Εργασίας προς το Δήμο Χερσονήσου, το ακίνητο του τ. ΙΚΑ στη Χερσόνησο, σύμφωνα με την απάντηση σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης 5205/19-3-21.

Το Υπουργείο Εργασίας δεν προτίθεται να κάνει δεκτή την πρόταση του Δήμου Χερσονήσου και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για δωρεάν παραχώρησή του με σκοπό τη στέγαση κοινωφελών δομών.

Στην απάντησή του το Υπουργείο, αναφέρεται στην απόφαση της Διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α. για το πενταετές πρόγραμμα Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ε.Φ.Κ.Α, που αφορά και στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Ειδικότερα, η πρόταση αξιοποίησης του εν λόγω ακινήτου είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση -τουλάχιστον 30 ετών- με ταυτόχρονη πλήρη ανακαίνισή του, από τον μισθωτή, με ένα ποσό επένδυσης τουλάχιστον 50% της αξίας, του ακινήτου. Παράλληλα προβλέπεται η καταβολή μισθώματος χαμηλού για τα πρώτα 10 χρόνια και υψηλότερου τα επόμενα χρόνια. Τα δε έτη ενοικίασης, τα έτη χαμηλού μισθώματος και το ύψος της επένδυσης θα προκύψουν μετά από αναλυτική μελέτη.

Ως εκ τούτου, o Ε.Φ.Κ.Α. θα προβεί σε ενημέρωση του Δήμου Χερσονήσου αναφορικά με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει την αξιοποίηση των ακινήτων του Φορέα, έχοντας την πρόθεση να συζητήσει τους όρους παραχώρησης χρήσης (εκμίσθωσης), το μίσθωμα και τον τρόπο συμψηφισμού των μισθωμάτων με τις απαραίτητες, ώστε το ακίνητο να αξιοποιηθεί από τον Δήμο για τη στέγαση υπηρεσιών του.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.