Θετική εξέλιξη η προμήθεια 5 αιθουσών στο Γερωνυμάκειο σχολικό συγκρότημα

Συνάντηση για θέματα Παιδείας πραγματοποιήσαμε με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς του Δήμου Ηρακλείου, κα Στέλλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης, αποτέλεσε το πρόβλημα της σχολικής στέγης που απασχολεί τον Δήμο Ηρακλείου και το οποίο οξύνθηκε περισσότερο μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, καθώς σχολικές μονάδες κυρίως της Αβάθμιας Εκπαίδευσης, υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Όπως μας ενημέρωσε η κα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα, με κυριότερες τις εργασίες στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, καθώς εντάσσεται σε ένα συνολικό πακέτο έργων προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν αντίστοιχες εργασίες στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει -αφού η φετινή εκπαιδευτική χρονιά ουσιαστικά ολοκληρώθηκε- από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία και η ασφάλεια μαθητών – εκπαιδευτικών.

Στη συνάντηση, ειδική αναφορά έγινε στο στεγαστικό πρόβλημα που ταλανίζει τα 24ο & 31ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, καθώς σύμφωνα με την κα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, μετά τις εντατικές προσπάθειες της δημοτικής αρχής, εξασφαλίστηκε η προμήθεια 5 σχολικών αιθουσών τύπου προκάτ από την ΚτΥπ και οι οποίες, αφού ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα εγκατασταθούν στη σχολική δομή της οδού Γερωνυμάκη σε αντικατάσταση αυτών που ήδη έχουν τοποθετηθεί.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ηρακλείου με τη σχολική στέγη, δυστυχώς είναι πολυάριθμες, καθώς ο σεισμός του περασμένου Σεπτεμβρίου έχει αφήσει πολλές πληγές ανοικτές. Ενώ οι εργασίες επισκευής έχουν ξεκινήσει στα σχολικά συγκροτήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, ήταν πολύ ευχάριστη η είδηση για την προμήθεια αιθουσών για το Γερωνυμάκειο σχολικό συγκρότημα. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και αν χρειαστεί θα παρέμβουμε από την πλευρά μας ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχουν και πάλι στέγη στον φυσικό τους χώρο.

Τέλος, Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Καλογεράκη – Αρχοντάκης για την ενημέρωση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.