Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου

Θετικές αλλαγές στον κανονισμό Λιμένα για τους Φορτοεκφορτωτές Ελλάδος

Ζητήματα που αφορούν τον Γενικό Κανονισμό Λιμένα έθεσαν στην συνάντησή τους με την Υπουργό Εργασίας κα Αχτσιόγλου και τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, συντονιστή της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στον προηγούμενο κανονισμό εργασίας, που καθορίζει τις διαδικασίες διεξαγωγής των φορτοεκφορτωτικών εργασιών και ο οποίος εμπεριείχε πολλές ασάφειες και πολλές ατέλειες, ζητώντας από την Υπουργό να επανεξετάσει την ελάχιστη σύνθεση και τον ελάχιστο αριθμό της ομάδας των φορτοεκφορτωτών Λιμένα, προτείνοντας και καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση.

Τόσο η Υπουργός, όσο και ο κ. Βαρδάκης και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας συμφώνησαν ότι στον υπό έκδοση κανονισμό Λιμένα, στην ελάχιστη σύνθεση και τον ελάχιστο αριθμό της ομάδας των φορτοεκφορτωτών Λιμένα θα περιλαμβάνονται τρία (3) άτομα, αμιγώς λιμενεργάτες και ως επικεφαλής αρχιεργάτης θα ορίζεται κάποιος από τις τάξεις των λιμενεργατών.

Κατά συνέπεια λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον κλάδο και ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο αλλά και τον ρόλο των λιμενεργατών στο χώρο των φορτοεκφορτωτικών εργασιών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.