Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση οφείλει να εκπονήσει άμεσα ένα σχέδιο με κοινωνική και πολιτική συναίνεση, για να σωθούν ζωές»

Όπως τονίσαμε στο Ράδιο Κρήτη (101.5) και στον Λευτέρη Βαρδάκη, δύο χρόνια η Κυβέρνηση απαξιώνει το ΕΣΥ. Έχει κηρύξει πολιτικά τη λήξη της πανδημίας δύο – τρεις φορές, μιλούσε για το τελευταίο μίλι, όμως τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Είμαστε σε πόλεμο. Τα στοιχεία για κρούσματα και απώλειες από την πανδημία είναι δραματικά, όπως δραματική είναι και η παραδοχή της Υφυπουργού Υγείας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγονται οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται.

Όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση έριξε λευκή πετσέτα.

Τη στιγμή που έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για την πανδημία, στους χώρους εντατικής εργασίας, στα ΜΜΜ, στα σχολεία κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί. Αντίθετα συνεχίζονται οι συγχωνεύσεις σχολείων και τα 28 μέλη σχολικά τμήματα, τα οποία κλείνουν μόνο αν νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές.

Τη στιγμή που έχουμε ελλείψεις στα νοσοκομεία, ακόμα βρίσκονται σε αναστολή ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, όταν θα μπορούσαν να είναι στη θέση τους, με rapid test, όπως ισχύει και για άλλους εργαζόμενους, μέχρι να πειστούν να εμβολιαστούν.

Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί γιατί χρησιμοποίησε ως μέσα τον εκβιασμό και τον εξαναγκασμό. Έστω και τώρα ας ενισχύσει το ΕΣΥ, ας δώσει τη δυνατότητα δωρεάν rapid test για όλους και ας εκπονήσει ένα σχέδιο με τη συναίνεση της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων για να σωθούν ζωές.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.