Η υποψηφιότητα του Σωκράτη Βαρδάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

Δεν ήταν τυχαία η υποψηφιότητα του Σωκράτη Βαρδάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ήλθε ως “προσχώρηση” όταν διαπίστωσε ο ίδιος ότι το κόμμα της αριστεράς διαμόρφωνε πλειοψηφικό ρεύμα. Ο Σωκράτης Βαρδάκης, από την πρώτη ημέρα βρέθηκε στους δρόμους και τα κινήματα ενάντια στα μνημόνια και η πρώτη πράξη που έκανε, μόλις ανέλαβε πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, τον Ιούνιο του 2011, ήταν να κηρύξει, μαζί με τη διοίκηση, ανεπιθύμητους τους μνημονιακούς βουλευτές, μη επιτρέποντάς τους την είσοδο στο ΕΚΗ και κόβοντας κάθε επαφή μαζί τους. Πράξη με έντονο συμβολισμό, που ξεκίνησε από το ΕΚΗ και στη συνέχεια πέρασε σε άλλους συνδικαλιστικούς φορείς σε ολόκληρη τη χώρα.

Όλα τα μνημονιακά χρόνια, τα χρόνια που η ΓΣΕΕ σφύριζε αδιάφορα, ο κ. Βαρδάκης και το ΕΚΗ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων ενάντια στην εξαθλίωση των Ελλήνων και στο ξεπούλημα της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι χωρίς ο ίδιος είναι να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ προκρίθηκε από τα μέλη και τα όργανα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών. Και στην αριστερά δεν αρκεί η αναγνωρισιμότητα για να “προκριθεί” κάποιος. Ο αριστερός πολίτης είναι πολύ πιο απαιτητικός.

Πηγή: http://www.candianews.gr/2015/01/23/ipopsifiotita-tou-sokrati-vardaki-ton-siriza-sto-iraklio/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.