Η Υπουργός Παιδείας επιτέλους να υλοποιήσει το δίκαιο αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Είμαστε πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να βιώνουν μεγάλα προβλήματα. Να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, που επί σειρά ετών όργωσαν τη χώρα ως αναπληρωτές, στηρίζοντας τη δημόσια εκπαίδευση.

Η μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση τοποθέτησης από δύο σχολικά έτη σε ένα σχολικό έτος, είναι απαραίτητη, καθώς με τις υπάρχουσες συνθήκες δημιουργούνται προβλήματα στην οικογενειακή συνοχή, τη στιγμή που βιώνουμε μία πρωτόγνωρη υγειονομική και κοινωνικοοικονομική κρίση.

Το αίτημα των εκπαιδευτικών εκτός από δίκαιο, είναι και απολύτως εφικτό, διότι πριν την υπ΄αριθ. 93395/Ε1 προκήρυξη, η υποχρεωτική παραμονή ήταν ένα έτος και άλλωστε, υφίστανται διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις ειδικότητες σε μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων.

Για το ζήτημα αυτό είχαμε προχωρήσει τον περασμένο μήνα σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, η οποία ακόμα έχει μείνει αναπάντητη.

Η κ. Κεραμέως ας αφουγκραστεί, επιτέλους, για μια φορά την αγωνία του κλάδου, που παλεύει για την αξιοπρεπή διαβίωση και τη στήριξη των οικογενειών του.

Η ταλαιπωρία αυτή δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην εκπαίδευση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.