Η Σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Κρήτης δεν πρέπει να παραδοθεί στα χέρια ιδιωτών

Προχωρήσαμε στην κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς, με αφορμή την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών & Βοηθητικού Προσωπικού Κουζίνας Ν. Ηρακλείου.

Το Σωματείο, διαμαρτύρεται έντονα, μετά και τις δηλώσεις της Υφυπουργού Τουρισμού, ότι σχεδιάζεται να παραδοθεί η λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι σε ιδιώτες, υλοποιώντας με αργά και σταθερά βήματα το σχέδιο προς την ιδιωτικοποίηση της Σχολής.

Η εξέλιξη αυτή, δυστυχώς έρχεται σε μία χρονική στιγμή που λάβαμε απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό, σε παλαιότερη κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία δέσμευση ως προς τον χρόνο και τον χώρο στέγασης των φοιτητών της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Δεν έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο για τις απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο, στο οποίο έως και την ημέρα του σεισμού στεγαζόταν η Σχολή.

Γίνεται ολοφάνερη η απαξίωση των εγκαταστάσεών της με σκοπό την παραχώρησή τους σε ιδιώτες και φυσικά η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας της Σχολής.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, αν θα συνεχίσει την λειτουργία της η Σχολή υπό δημόσιο χαρακτήρα και αν υπάρχει πράγματι σχεδιασμός ιδιωτικοποίησής της.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.