Η συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό πρέπει να καταστεί υποχρεωτική.

Για την κωλυσιεργία εξέτασης των αιτήσεων και την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ, μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης στον 9.84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, μετά και την κοινοβουλευτική του παρέμβαση για το θέμα, προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι εργαζόμενοι που εδώ και πολλούς μήνες βρίσκονται χωρίς δουλειά, δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Μόνο στην Κρήτη ακόμα δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις του Νοεμβρίου, οι οποίες αγγίζουν τις 24.000, αλλά ούτε και οι αιτήσεις του Δεκεμβρίου, που φτάνουν τις 12.000.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και τη δέσμευση από το υπουργείο ότι το θέμα θα λυθεί, δεδομένης και της υποστελέχωσης του ΟΑΕΔ, καμία πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κυβέρνηση δεν μερίμνησε ώστε να αναγνωριστεί η συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό ως υποχρεωτική, κάτι το οποίο έχει ως συνέπεια την απώλεια δικαιώματος επαναπρόσληψης και μονομερούς αίτησης υπαγωγής στην αποζημίωση ειδικού σκοπού.

https://fb.watch/3gWjaasluU/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.