Η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τον πετυχημένο θεσμό των Μουσικών Σχολείων

Συνάντηση πραγματοποιήσαμε στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, με μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών, o πρόεδρος Μάνος Μυρωνάκης, ο γ.γ. Γιάννης Μιχούδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών και καθηγητής πιάνου κ. Κώστας Παπαδάκης, η γενική γραμματέας κα Ηλιάνα Ουσταμανωλάκη και η Υποδιευθύντρια κα Ευθαλία Δάκα.

Οι μαθητές εξέφρασαν την αγωνία τους, κυρίως για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, η κτιριολογική μελέτη που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Παιδείας προβλέπει εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 7,5 στρ., ενώ το παρόν σχολικό συγκρότημα δεν ξεπερνά τα 2 στρ.. Συνεπώς, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας, αλλά και μουσικών οργάνων, δεν επαρκούν. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Υποδιευθύντρια κα Δάκα, ενώ πρόσθεσε ότι, ο Σύλλογος Διδασκόντων περιλαμβάνει 75 εκπαιδευτικούς και η αίθουσα συνεδριάσεων δεν επαρκεί.

Επιπλέον, τόσο οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων, αναφέρθηκαν στην συντήρηση των εγκαταστάσεων και των μουσικών οργάνων που είναι ελλιπής, καθώς και στο πρόβλημα της σίτισης, αφού δεν υπάρχει αίθουσα για τον σκοπό αυτό.

Δεσμευτήκαμε να μεταφέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα του Μουσικού Σχολείου στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, καθώς η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τον πετυχημένο θεσμό των Μουσικών Σχολείων και όχι να τα αφήνει στην τύχη τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.