Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο

Η παραχώρηση των 26 στρεμμάτων ανοίγει το δρόμο για την αναβάθμιση του αεροδρομίου

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης των 26 στρεμμάτων της πρώην 126 Σ. Μ από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Την σχετική ενημέρωση έκαναν το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος και ο βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκη, σε συνάντηση που είχαν στη Λότζια.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, την οποία ο Δήμος Ηρακλείου θεωρούσε απαραίτητη για την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και για αυτό είχε πιέσει προς  την συγκεκριμένη  κατεύθυνση , μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και τους βουλευτές του Νομού. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης που θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο.  Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου και του αρμόδιου  Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη για να προχωρήσει και το θέμα της παραχώρησης από την Υ.Π.Α. στο Δήμο.

Στη συζήτηση έγινε αναφορά και στις εν εξελίξει εργασίες επέκτασης στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», οι οποίες, όπως ανέφερε ο κ. Λιντζεράκος θα έχουν ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου έως το τέλος Απριλίου.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η ουσιαστική αναβάθμιση του υπάρχοντος αεροδρομίου είναι ένα καίριο θέμα για την πόλη του Ηρακλείου, ανεξάρτητα από τι θα συμβεί με το Καστέλλι και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θετικές τελευταίες εξελίξεις.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.