Η ΝΔ εξαθλιώνει τους ανθρώπους που αποτελούν την κινητήριο δύναμη του τουρισμού στη χώρα μας

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα φλέγοντα θέματα των εποχικά εργαζομένων σε επισιτισμό τουρισμό, προχωρήσαμε, καταθέτοντας αναφορά, προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα αιτήματα που προέκυψαν από την Παγκρήτια Σύσκεψη των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Κρήτης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η διοργάνωση μαζικών συλλαλητηρίων σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά στις 2/3/2022 για την διεκδίκηση των παρακάτω αιτημάτων:

● Παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022 και την κατάργηση του Ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχικών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση.

● Εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

● Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

● Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία.

● Μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.

● Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης .

● Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

● Μέτωπο κατά της ακρίβειας.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου η Κυβέρνηση έχει αφήσει στο έλεος χιλιάδες εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό, με δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Χιλιάδες έμειναν εκτός ταμείου ανεργίας, ενώ άλλοι θα δουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, στην καλύτερη περίπτωση τον ερχόμενο Μάιο με Ιούνιο.

Συνθήκες εξαθλίωσης, για τους ανθρώπους που αποτελούν την κινητήριο δύναμη του τουρισμού στη χώρα μας, την ίδια στιγμή, η εργοδοτική αυθαιρεσία στον κλάδο γιγαντώθηκε, ενώ η τουριστική εκπαίδευση στο νησί πνέει τα λοίσθια και η ακρίβεια καλπάζει.

Είμαστε εδώ, δίπλα σας, συμπαραστεκόμαστε στις δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με την πανελλαδική διαδήλωση στις 2 του Μάρτη, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, εφαρμογή και τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και επιπλέον μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.

Με δεδομένα τα παραπάνω, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες, στις οποίες προτίθενται να προβούν προς ικανοποίηση των αιτημάτων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.