Η κυβέρνηση φοβάται να ακουμπήσει τα διυλιστήρια, αδυνατεί να ελέγξει την αισχροκέρδεια

«Με απώλεια εισοδήματος 14% για τους εργαζόμενους, το μήνα Ιανουάριο, με πληθωρισμό 7,2% και ανεξέλεγκτα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση είναι ψίχουλα!»

Όπως εξηγήσαμε στο Ράδιο Κρήτη (101,5) και στον δημοσιογράφο Λευτέρη Βαρδάκη, με 13 ευρώ το μήνα «επιδότηση» στην κατανάλωση καυσίμου για τρεις μήνες, σε καμία περίπτωση δεν λύνεται το πρόβλημα.

Ενδεικτική είναι η στάση οδηγών λεωφορείων στη Μαγνησία, οι οποίοι τράβηξαν χειρόφρενο, διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Τη στιγμή που τα στοιχεία για άνεργους και μερικώς απασχολούμενους, αλλά και αυτά της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων είναι αποκαρδιωτικά, η κυβέρνηση φοβάται να ακουμπήσει τα διυλιστήρια, αδυνατεί να ελέγξει την αισχροκέρδεια, όταν από τα υπερκέρδη των εταιριών θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.

Αντίθετα ο κ. Γεωργιάδης προτείνει να αναζητήσουν οι πολίτες το φθηνότερο καύσιμο και τα φθηνότερα καταναλωτικά είδη, μέσω της ειδικής πλατφόρμας, όταν θα έπρεπε να εγκαλέσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να κάνει τη δουλειά της. Και ταυτόχρονα θα έπρεπε να έχει μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης!

Αναφορικά με τα μέτρα για τους αγρότες, αυτά είχαν ήδη εξαγγελθεί αλλά δεν εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα. Οι κτηνοτρόφοι μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ότι είναι προτιμότερο να χαρίσουν τα ζώα τους στον κόσμο που υποφέρει παρά να τα εκτρέφουν.

Για τους συνταξιούχους ο εμπαιγμός είναι ακόμα μεγαλύτερος με την ανακοίνωση παροχής βοηθήματος 200 ευρώ που αφορά μόνο έναν στους τέσσερις, χρήματα όμως για τα οποία ήδη είχαν δεσμευτεί όταν κατάργησαν την θεσμοθετημένη από τον #ΣΥΡΙΖΑ 13η σύνταξη!

Η πρόβλεψή μου δυστυχώς είναι δυσοίωνη για το μέλλον αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τις τύχες αυτού του πολύπαθου λαού το 2010-15 και δημιούργησαν την ανθρωπιστική κρίση, διαχειρίζονται τις τύχες μας και σήμερα! Και μέσα σε όλη αυτή τη δυστυχία ο ανεκδιήγητος κ. Στουρνάρας είπε ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έκαναν «μαξιλάρι» όσα έλαβαν επί πανδημίας και μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εξωφρενική ακρίβεια.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.