Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδειξε δείγματα γραφής ως προς την παράδοση δημόσιων ακινήτων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η ΝΔ απαξιεί να ακούσει έστω προτάσεις για αξιοποίηση.

Για την αξιοποίηση των κτηρίων στο κέντρο του Ηρακλείου, το κτήριο του Ειρηνοδικείου, το κτήριο που στέγαζε το A’ και B’ αστυνομικό τμήμα στα Λιοντάρια, το κτήριο όπου ήταν το τμήμα της τροχαίας, μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, στο ΡΑΔΙΟ Κρήτη (101,5) και στον Μανόλη Αργυράκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε μεταξύ του 2017 και 2018, όταν καταγράφηκαν τα κτήρια που ανήκαν στα Υπουργεία και παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμους της χώρας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και για να στεγάσουν δημόσιες υπηρεσίες.Για τα συγκεκριμένα κτήρια, οι φάκελοι συντάχθηκαν την ίδια ακριβώς περίοδο, αλλά η παραχώρηση δεν πρόλαβε να πραγματοποιηθεί καθώς η διαδικασίες παραχώρησης και άλλων κτηρίων σε Δήμους, και στο Δήμο Ηρακλείου, ανακόπηκε από την Τρόικα.

Σήμερα που δεν υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί, η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί από τη σημερινή κυβέρνηση.

Γνωστά κτήρια τα οποία ήδη παραχωρήθηκαν στην Κρήτη στους αντίστοιχους Δήμους είναι το ειρηνοδικείο Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου.

https://fb.watch/3IGVtIKenI/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.