Η κυβέρνηση παρακολουθεί αδρανής τον πληθωρισμό να χτυπάει κάθε μήνα αρνητικά ρεκόρ, βυθίζοντας τα νοικοκυριά σε απόγνωση

Δέκα μήνες τώρα η ακρίβεια σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση με μια ακατανόητη στάση, υποτίμησε με επιπολαιότητα την κατάσταση και προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της. Μάλλον οι καμπάνες τις #ΕΛΣΤΑΤ, που ανακοινώνει κάθε μήνα νέο αρνητικό ρεκόρ πληθωρισμού για τη χώρα μας, δεν έχουν φτάσει ακόμα στο Μαξίμου.

Στο 11,3% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός για τον Μάιο, σημειώνοντας νέο άλμα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την αγοραστική δύναμη των πολιτών, που δεν ξέρουν πια τι να πρωτοπληρώσουν και πώς θα ανταποκριθούν στο νέο κύμα ανατιμήσεων που έρχεται.

Η κοινωνία βυθίζεται στην απαισιοδοξία, την απελπισία και την αγωνία, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί σαστισμένη, ανίκανη να δώσει ακόμα και τις πιο απλές και λογικές λύσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιβληθεί πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή του ρεύματος και πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας. Απαραίτητες είναι και οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις, με μείωση του #ΕΦΚ στα καύσιμα και του #ΦΠΑ στα τρόφιμα, που θα έχουν άμεση ευνοϊκή επίδραση στο σύνολο της κοινωνίας και όχι σε λίγους και εκλεκτούς.

Παρότι έχουμε επανειλημμένως προτείνει τα συγκεκριμένα μέτρα για να ανασχεθεί η λαίλαπα της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να πράξει το οτιδήποτε.

Αφού είναι πλέον προφανές ότι ούτε μπορούν ούτε θέλουν, ας φύγουν, μήπως και σωθεί ό,τι σώζεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.