Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την εργασία και την ασφάλιση των επαγγελματιών οδηγών που παρέχουν εργασία σε κράτη μέλη της Ε.Ε.

Στο Ράδιο Κρήτη (101,5) και στον Μανόλη Αργυράκη μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την ασφάλιση και την υγειονομική περίθαλψη των επαγγελματιών οδηγών, υπαλλήλων σε εταιρίες των οποίων η έδρα βρίσκεται σε άλλη χώρα της Ε.Ε. από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους ή της χώρας στην οποία δραστηριοποιούνται.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα μέσω εκτεταμένων ελέγχων, καθώς πολλές εταιρίες επιλέγουν ως φορολογική έδρα και χώρα ασφάλισης των υπαλλήλων τους χώρες με πολύ χαμηλότερη φορολογία και χαμηλότερο κόστος ασφάλισης των εργαζομένων, κάτι το οποίο όμως αφήνει εκτεθειμένους υγειονομικά τους εργαζόμενους στη χώρα διαμονής και δραστηριοποίησης τους. Θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση ώστε να υποχρεώνονται οι εταιρίες να ασφαλίζουν τους υπαλλήλους τους εκεί που μένουν και εργάζονται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.